rypik pisze:Boogie dlaczego deprecjonujesz ładny start Konrada?
Nie Konrada, tylko mój. Co mówił Konrad wiem, i nie był zachwycony startem, nie mówił o uślizgu a o ślizganiu. Ale nie widziałem, więc deprecjonuje mój, gdzie auto stało w miejscu mieląc kołami, a mając doświadczenie z autami o podobnych czasach 0-100 wiem jaki był wynik racu przy takim mieleniu kołami. 5,9 jest kompletnie nierealne.
SyTy pisze:Realnie nie mogłeś mnie dojść do 200 gdzie byłeś sam a ja z kabanem na pokładzie. Fakt też był taki że z innego biegu jechałeś albo opóźniłeś reakcję. Ja tam zawsze chętny jestem polatać więc....
Dokładnie tak pisałem, te auta po prostu dobrze jeżdżą, ale jednak różnice w przyspieszeniach jakieś jednak są w poszczególnych zakresach, w testach gazecianych podobnie było to widać.
Maros pisze:Lol, Boogie jak możesz nie zgadzać się z wynikami z GPSu?
Ale LOL Maros, bo tak ?
Ja się zgadzam z wynikami GPS, ale te wyniki nie są idealne, ba, daleko im do idealności. I to jest fakt znany powszechnie.
A przypomne tylko dla formalności, o czym każdy wie, ale żeby nie uciekło,
jedyną funkcją systemu GPS jest ustalanie współrzednych geograficznych punktu, w którym znajduje się odbiornik sygnału GPS. Rzucając te współrzedne na upływ czasu macie prędkość i reszte.
Totalnie minimalne błędy jakie podaje odbiornik GPS to 10m, a spokojnie dochodzą one do 100m.
Modele urządzeń GPS dające mniejsze błędy są używane np. w geodezji, kosztują paredziesiąt tysięcy plnów i współpracują z dodatkową naziemną siecią radiową, która właśnie niweluje te odchyłki.
W czasie manewrów samoloty również nie korzystają z GPSu, tylko w trakcie spokojnego lotu.
DObry odbiornik GPS musi postać w danym miejscu troche czasu, żeby odczyt można było ustalić z dokładnością do kilku metrów.
Tyle ode mnie, znacznie szczegółowszą wiedze można znaleźć na sieci, w tym prace z uczelni na temat dokładności gps.
Nie wiem jak działa ten podstawowy racelogic w 100%, dowiem się z chęcią, chociaż spodziewam sie akcelerometra jakiegoś najbardziej podstawowego,
ale widziałem ze Racelogic oferuje również inne systemy pomiaru, i te bardziej profi zawsze korzystają z jakiejś naziemnje sieci referencyjnej, albo chociaż z odbiornika referencyjnego gps, tzw. DGPS